Onderdeel van Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven

Contact

Veelgestelde vragen

Maatje040 heeft verschillende soorten Maatjesprojecten. Onze vrijwilligers, de Maatjes, kunnen boodschappen doen of helpen met de financiële administratie. Ze klussen, zijn gezelschap of helpen met de Nederlandse taal. Elk Maatje heeft persoonlijk contact en geeft extra aandacht, ondersteuning of begeleiding aan iemand die dat nodig heeft.

Maatje040 is onderdeel van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven. Op deze pagina is meer te lezen over onze organisatie.

Als Maatje bieden we je de mogelijkheid om diverse trainingen en cursussen te volgen. Elke nieuw Maatje kan sowieso deelnemen aan onze Basiscursus waarin we op een interactieve manier ‘Het Maatje zijn’ introduceren.

Onze coördinatoren begeleiden de Maatjes in hun contact met de inwoners. Veelal een-op-een en ook door middel van intervisies die elk kwartaal plaatsvinden op kantoor. Op een laagdrempelige en kleinschalige manier wisselen Maatjes ervaringen met elkaar uit onder begeleiding van coördinatoren.

Maatje040 is onderdeel van Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven. Op die pagina zijn de openstaande vacatures te vinden van Maatje040 en Werkplaats Financiën.

Maatje040 is er voor inwoners van Eindhoven. Gelukkig zijn er nog vele andere initiatieven buiten Eindhoven. Twijfel je of wil je hierover overleg dan zijn wij te bereiken op 040 244 76 69.

Met meer dan 600 vrijwilligers proberen we zoveel mogelijk inwoners met een hulpvraag te helpen. Wanneer we een nieuwe hulpvraag aannemen, komt deze niet onderaan een wachtlijst. We geloven in een juiste match tussen inwoner en Maatje. Hierdoor kan een koppeling snel gemaakt zijn en soms duurt het helaas wat langer. Hier houden we alle betrokkenen natuurlijk van op de hoogte.

Als je zelf een Maatje zoekt, kan je in veel gevallen direct bij Maatje040 terecht. Er zijn echter ook situaties waarbij wij doorverwijzen naar een andere organisatie, zoals WIJeindhoven, voor een indicatie. Wil je weten of je voor een Maatje in aanmerking komt en hoe dat in z’n werk gaat, neem dan contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.

Op deze plek vind je alle mogelijkheden.

De Maatjes van Maatje040 zijn vrijwilligers. Deze ondersteuning en begeleiding kost inwoners niets. Alleen voor de projecten ANWB AutoMaatje Eindhoven en BoodschappenMaatje wordt een kilometervergoeding gevraagd die rechtstreeks aan het Maatje wordt betaald.

Kantoor

Maatje040/Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven

Adres:
Piuslaan 74a
5614 HR Eindhoven

Telefoon:
040 244 76 69

Email:
info@maatje040.nl

Contactformulier

Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" Verplichte velden

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.